Relació entre l’alimentació no saludable i el desenvolupament de símptomes depressius
Ver/descargar
Fecha
2019-05Autor
Tutor/director
Tipo de trabajo
Revisió bibliogràficaCondiciones de acceso
Acceso abiertoMetadatos
Mostrar el registro completo del ítemResumen
Actualment, la depressió és la principal causa mundial de discapacitat que afecta a més de 300 milions de persones; contribuint a una càrrega important de morbiditat i mortalitat.
Davant la gran incidència i prevalença d’aquest trastorn, la prevenció pot ser clau per reduir la seva aparició i la gran preocupació que comporta a nivell de salut pública.
Per tal de poder-ho prevenir, se sap que la depressió té un origen multifactorial, és a dir, hi ha diversos factors; biològics, psicològics i socials que influeixen en la seva aparició.
Avui dia, un dels factors modificables que podria contribuir a l’aparició dels seus símptomes, és l’alimentació no saludable. L’alimentació amb els anys va evolucionant; fent que cada vegada disposem de més menjar no saludable i que el seu consum sigui més elevat i/o freqüent degut a les circumstancies i preferències de la gent.
Per tant, l’objectiu de l’actual revisió bibliogràfica és conèixer la relació entre l’alimentació no saludable i el desenvolupament de símptomes depressius.
Amb tot això, es vol demostrar que un factor tant bàsic com la dieta s’ha de realitzar correctament per tal de prevenir la incidència de patologies i que per tant és necessari conscienciar a la societat.
Els resultats d’aquesta revisió suggereixen que un patró d’alimentació no saludable pot augmentar les probabilitats de desenvolupar símptomes depressius mentre que una dieta saludable com és la dieta mediterrània pot disminuir-ne el risc. Tot i això, fa falta realitzar més estudis per confirmar aquestes afirmacions.
Palabras clave
Diet, unhealthy food, fast food, processed food, depressionLínea de treball
Infermeria::Adult::Salut MentalColecciones
- Adult [114]
El ítem tiene asociados los siguientes ficheros de licencia: