Relació entre l’alimentació no saludable i el desenvolupament de símptomes depressius
Date
2019-05Author
Tutor/director
Bachelor thesis type
Revisió bibliogràficaRight access
Open AccessMetadata
Show full item recordAbstract
Actualment, la depressió és la principal causa mundial de discapacitat que afecta a més de 300 milions de persones; contribuint a una càrrega important de morbiditat i mortalitat.
Davant la gran incidència i prevalença d’aquest trastorn, la prevenció pot ser clau per reduir la seva aparició i la gran preocupació que comporta a nivell de salut pública.
Per tal de poder-ho prevenir, se sap que la depressió té un origen multifactorial, és a dir, hi ha diversos factors; biològics, psicològics i socials que influeixen en la seva aparició.
Avui dia, un dels factors modificables que podria contribuir a l’aparició dels seus símptomes, és l’alimentació no saludable. L’alimentació amb els anys va evolucionant; fent que cada vegada disposem de més menjar no saludable i que el seu consum sigui més elevat i/o freqüent degut a les circumstancies i preferències de la gent.
Per tant, l’objectiu de l’actual revisió bibliogràfica és conèixer la relació entre l’alimentació no saludable i el desenvolupament de símptomes depressius.
Amb tot això, es vol demostrar que un factor tant bàsic com la dieta s’ha de realitzar correctament per tal de prevenir la incidència de patologies i que per tant és necessari conscienciar a la societat.
Els resultats d’aquesta revisió suggereixen que un patró d’alimentació no saludable pot augmentar les probabilitats de desenvolupar símptomes depressius mentre que una dieta saludable com és la dieta mediterrània pot disminuir-ne el risc. Tot i això, fa falta realitzar més estudis per confirmar aquestes afirmacions.
Keywords
Diet, unhealthy food, fast food, processed food, depressionLine of work
Infermeria::Adult::Salut MentalCollections
- Adult [114]
The following license files are associated with this item: