Els pares ofereixen, el nen escull: baby-led weaning
Ver/descargar
Fecha
2018-06-08Tutor/director
Tipo de trabajo
Projecte de recercaCondiciones de acceso
Acceso abiertoMetadatos
Mostrar el registro completo del ítemResumen
Introducció: Al voltant dels 6 mesos de edat, la lactància materna o de fórmula no aporta
suficients nutrients que són fonamentals pel creixement i desenvolupament adequat
dels lactants. Aleshores, es recomana complementar-la adequadament amb altres
aliments innocus. Actualment, el mètode més aconsellat pels professionals sanitaris i
les guies de salut per a la introducció de l’alimentació complementària a partir dels 6
mesos, és el mètode tradicional o cullera. Aquest consisteix en la introducció
progressiva dels aliments en forma de purés, seguidament triturats, fins arribar al
menjar dels àpats “normals” que segueixen les famílies.
Al 2008, Gill Rapley va descriure el “Baby-led Weaning” (BLW) com un mètode
alternatiu al mètode cullera, que consisteix en proporcionar aliments sòlids i deixar
que el nen decideixi si està preparat per apropar-los a la boca i menjar-los, en
comptes de que sigui l’adult que li introdueixi amb una cullera l’aliment.
En els darrers anys aquest mètode s'ha fet molt viral a les xarxes socials i entre els
pares, fet que fa necessari que els professionals de la salut siguin coneixedors
d’aquest mètode.
Objectiu: Avaluar els coneixements dels infermers/es de pediatria i els pediatres
dels centres d’atenció primària del Bages pertanyents a l’Institut Català de Salut
(ICS) abans i un cop realitzada la formació sobre el Baby-led Weaning.
Mètode: Es tracta d’una prova pilot de disseny quantitatiu, quasi experimental,
pre-post, prospectiu, longitudinal. El nostre treball es centra en els 11 Equips
d’Atenció Primària (EAP) que corresponen a la comarca del Bages i pertanyen a
l’ICS, i realitzarem una prova pilot als infermers/es de pediatria i pediatres, amb una
durada total de 7 mesos (del setembre 2018 fins al març del 2019).
Palabras clave
Baby-led weaning, complementary feeding, healthcare professionals' knowledge, finger foodsColecciones
El ítem tiene asociados los siguientes ficheros de licencia: