Mostra el registre d'unitat simple

dc.contributorColillas Malet, Ester
dc.contributor.authorCasals Gavilan, Irene
dc.contributor.authorMoreno Uharte, Maialen
dc.date.accessioned2019-05-22T12:48:43Z
dc.date.available2019-05-22T12:48:43Z
dc.date.issued2018-06-08
dc.identifier.urihttp://repositori.umanresa.cat/1/314
dc.description.abstractIntroducció: Al voltant dels 6 mesos de edat, la lactància materna o de fórmula no aporta suficients nutrients que són fonamentals pel creixement i desenvolupament adequat dels lactants. Aleshores, es recomana complementar-la adequadament amb altres aliments innocus. Actualment, el mètode més aconsellat pels professionals sanitaris i les guies de salut per a la introducció de l’alimentació complementària a partir dels 6 mesos, és el mètode tradicional o cullera. Aquest consisteix en la introducció progressiva dels aliments en forma de purés, seguidament triturats, fins arribar al menjar dels àpats “normals” que segueixen les famílies. Al 2008, Gill Rapley va descriure el “Baby-led Weaning” (BLW) com un mètode alternatiu al mètode cullera, que consisteix en proporcionar aliments sòlids i deixar que el nen decideixi si està preparat per apropar-los a la boca i menjar-los, en comptes de que sigui l’adult que li introdueixi amb una cullera l’aliment. En els darrers anys aquest mètode s'ha fet molt viral a les xarxes socials i entre els pares, fet que fa necessari que els professionals de la salut siguin coneixedors d’aquest mètode. Objectiu: Avaluar els coneixements dels infermers/es de pediatria i els pediatres dels centres d’atenció primària del Bages pertanyents a l’Institut Català de Salut (ICS) abans i un cop realitzada la formació sobre el Baby-led Weaning. Mètode: Es tracta d’una prova pilot de disseny quantitatiu, quasi experimental, pre-post, prospectiu, longitudinal. El nostre treball es centra en els 11 Equips d’Atenció Primària (EAP) que corresponen a la comarca del Bages i pertanyen a l’ICS, i realitzarem una prova pilot als infermers/es de pediatria i pediatres, amb una durada total de 7 mesos (del setembre 2018 fins al març del 2019).ca
dc.format.extent73 p.ca
dc.language.isocatca
dc.publisherSalut-UABca
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/*
dc.subjectBaby-led weaning, complementary feeding, healthcare professionals' knowledge, finger foodsca
dc.subject.classification2Línies de treball::Infermeria::Nounat/Primera Etapa::Promoció Salut/Educació per la Salutca
dc.titleEls pares ofereixen, el nen escull: baby-led weaningca
dc.typeBachelor thesisca
dc.rights.accessOpen Accessca
dc.subject.lemacInfants -- Alimentacióca
dc.subject.lemacInfants nadons -- Desenvolupamentca
dc.description.typeProjecte de recercaca


Fitxers d'aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix a les col·leccions següents

Mostra el registre d'unitat simple

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain