L’efectivitat de la punció seca a la musculatura del trapezi superior en relació al dolor miofascial cervical en adults. Revisió bibliogràfica.
Ver/descargar
Fecha
2020-04-24Autor
Tipo de trabajo
Revisió bibliogràficaCondiciones de acceso
Acceso restringidoMetadatos
Mostrar el registro completo del ítemResumen
RESUM:
Introducció: La síndrome del dolor miofascial és un desordre no inflamatori d’origen musculoesquelètic, associat a dolor i rigidesa muscular, caracteritzat per la presència de punts gallet (PGM), punts hiperirritables situats en una banda tensa del múscul esquelètic que poden causar dolor local i referit, hipersensibilitat i disfunció motora. Els PGM són molt comuns a trapezi superior. La punció seca pot ser una eina de tractament per als PGM, una intervenció mitjançant una agulla prima amb la qual es penetra la pell arribant a estimular els PGM, la musculatura i el teixit connectiu per al tractament de desordres musculoesquelètics
Objectiu: Determinar l’efectivitat de la punció seca a la musculatura del trapezi superior en relació al dolor miofascial cervical en adults.
Metodologia: S’ha fet la recerca utilitzant principalment les bases de dades PEDro, Pubmed, Scholar Google.
Resultats: S’ha utilitzat un total de sis articles comparables.
Discussió: Seria convenient una major homogeneitat dels articles per a poder compararlos millor, pel que fa a l’edat i el gènere dels pacients, el tamany de l’agulla i la profunditat a l’hora de fer la punció, i el nombre de sessions, així com la comparació d’altres tècniques amb la PS individualment.
Conclusió: La punció seca és una bona eina de tractament per a tractar PGM, millorant el nivell de dolor, el rang de mobilitat cervical, la tolerància a la pressió i la incapacitat funcional. ABSTRACT:
Introduction: Myofascial pain syndrome is a non-inflammatory disorder of musculoskeletal origin, associated with muscle pain and stiffness, characterized by the presence of the trigger points (PGMs), a hyperirritable points located in a tense band of the skeletal muscle that can cause local and referred pain, hypersensitivity and motor dysfunction. PGMs are very common in upper trapezius. Dry needling can be a treatment tool for PGM, an intervention with a thing needle that penetrates the skin reaching stimulation of PGM, muscle and connective tissue for the treatment of musculoskeletal disorders.
Objective: To determine the use of dry needling in the upper trapezius muscle to tract cervical myofascial pain in adults.
Methodology: The search has been done by using PEDro, Pubmed and Google Scholar databases.
Results: A total of six comparable articles has been used.
Discussion: A homogeneity of articles would be appropriate to better comparison, with regard to age and gender of patients, needle size, the puncture depth and the number of sessions, as well as the comparison of other techniques with the individualization of the PS.
Conclusion: Dry needling is a good treatment tool for PGM treatment, because it can decrease pain level and improve cervical mobility range, pressure pain threshold and functional disability.
Palabras clave
dry needling, trapezius muscle, myofascial pain syndrome, neck painMaterias
Síndrome de dolor miofascial , Acupuntura , Cervicàlgia -- Tractament , Vèrtebres cervicals -- MúsculsLínea de treball
Fisioteràpia::Sistema Musculoesquelètic(SME) i osteo-articular(OA)::La fisioteràpia en les alteracions d'alta prevalença del SMEDescriptor
Raquis Cervical [regió o sistema]Dolor i Disfunció miofascial [condició de salut]
Punt Gallet [condició de salut]
Tècniques de Punció (Punció seca, acupuntura) [estratègia de tractament]
Colecciones
El ítem tiene asociados los siguientes ficheros de licencia: