La intervenció del mètode TEACCH en infants amb trastorn de l’espectre autista (TEA) en centres d’educació especial
Ver/descargar
Fecha
2020-06Autor
Tutor/director
Tipo de trabajo
Projecte de recercaCondiciones de acceso
Acceso restringidoMetadatos
Mostrar el registro completo del ítemResumen
El projecte es basa en la realització d’un qüestionari a dues logopedes, una del CEE del Bages i l’altre a una logopeda del CEE de l’Anoia. Aquestes utilitzen el mètode TEACCH i la logopeda del CEE compta amb aula TEACCH, l’altre no.
Un dels àmbits en el qual es desenvolupa el mètode TEACCH és en els Centres d’Educació Especial (CEE). Aquests centres estan dirigits a alumnes que presenten necessitats associades a una discapacitat severa i/o profunda. Alguns d’aquests alumnes que acudeixen als CEE són els infants amb TEA amb un grau d’afectació elevat. Amb aquests infants és important treballar les habilitats lingüístiques a través dels recursos de la fonologia, la semàntica, la gramàtica i la morfosintaxi, per adquirir les habilitats de comprensió, expressió, producció i interacció.
Tenint en compte aquests aspectes l’objectiu principal és el de conèixer quins beneficis aporta l’aplicació del mètode TEACCH segons tinguin una aula TEACCH o no els Centres d’Educació Especial en infants amb TEA d’entre 6 i 12 anys.
Les dues logopedes implementen l’objectiu d’adquirir autonomia, tant a nivell d’hàbits com a l’escolar. A més a més, la logopeda del CEE també considera important garantir el benestar emocional dels infants. En canvi el CEE de l’Anoia també considera important adquirir nous aprenentatges. En aquest cas sobte que cap de les dues logopedes han considerat l’objectiu de treballar les habilitats lingüístiques. D’aquesta manera no sabem quins objectius es plantegen en quan al llenguatge, tot i que en el CEE de l’Anoia, es tenen en compte l’adquisició de nous aprenentatges.