El treball del moviment corporal en classes de música: estudi de centres d’educació especial i centres d’educació ordinària
Data
2018-05-07Autor
Tutor/director
Tipus de treball
Projecte de recercaCondicions d'accés
Accés restringitMetadades
Mostra el registre d'unitat completAbstract
Aquest treball de final de grau estudia l’ús què es fa del moviment corporal en les aules de música. És a dir, com es vincula el moviment amb la música i de quina manera es realitza. Això, es vol descobrir realitzant una comparació entre centres: l’escola d’educació especial -tres escoles-, el centre de musicoteràpia -dos casos- i l’escola d’educació ordinària -tres escoles-. A més, d’identificar la formació dels docents, per valorar si és suficient o no.
S’aborda l’estudi a través de dues eines d’anàlisis: taules d’observació i enquestes. En les enquestes, es cerca conèixer si allò que diuen els/les docents té relació amb les observacions, a part de la formació dels docents. En les taules d’observació, es tenen presents diversos ítems relacionats amb les tres àrees de Pascual (2006), els quals estan relacionats a les dimensions de l’expressió corporal de Learreta, Sierra i Ruano (2005).
Per acabar, pel que fa a l’ús del moviment corporal es realitza a través de la més utilitzada, la gestual, després la improvisació lliure i després la dansa. Però en referència a la formació musical i corporal dels docents, s’ha de dir que musicalment arriba al 56% i un 7% corporal.
Paraules clau
moviment corporal , educació especial , educació ordinària , música , Movement education , Special education , Music--Instruction and studySublínia de treball
Eduació Infantil::Psicologia::Moviment i cosCol·leccions
- Psicologia [59]
Els fitxers de llicència següents estan associats amb aquest element: