Anàlisi del consum d'estèvia en persones diabètiques de tipus II del Moianès
Fecha
2022-06Autor
Tutor/director
Tipo de trabajo
Projecte de recercaCondiciones de acceso
Acceso restringidoMetadatos
Mostrar el registro completo del ítemResumen
Introducció:
La prevalença de Diabetis Mellitus està en augment a tot el món degut als estils
de vida no saludables de la població, amb una disminució de l’activitat física i
l’adopció de dietes calòriques en què predominen greixos i sucres.
Actualment l’ús d’edulcorants no calòrics, com l’estèvia ha augmentat
exponencialment. Tot i l’evidència sobre l’efectivitat de l’estèvia en la disminució
gradual de la glucosa en sang, l’ús del sucre convencional en la població
diabètica encara és molt superior.
Metodologia:
L’estudi es durà a terme amb la finalitat d’ avaluar si l’ús d’estèvia en pacients
insulinodependents afavoreix la disminució de glucosa respecte als pacients
que prenen altres edulcorants. Es realitzarà a la Catalunya Central, als pobles
de la comarca del Moianès (Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, l’Estany,
Granera, Moià, Monistrol de Calders, Calders, Santa Maria d’Oló i Sant Quirze
Safaja) específicament als centres d’atenció primària de cada poble durant 3
mesos.
Es tracta d’un estudi quantitatiu, observacional, transversal, analític pre-post de
tipus retrospectiu. S’utilitzarà un instrument de recollida de dades dels
participants d’elaboració pròpia per saber les unitats d’insulina injectades a
partir de les glicèmies obtingudes i segons el tipus d’edulcorant utilitzat.
Resultats/conclusions:
Els resultats obtinguts ens permetran veure si en pacients insulinodependents
que actualment utilitzen l’estèvia per edulcorar, això els afavoreix en la
disminució de glucosa postprandial respecte els pacients que prenen altres
edulcorants. Per tant doncs, poder afirmar que necessiten punxar-se menys
dosis d’insulina.
Palabras clave
Diabetis Mellitus, edulcorant, estèvia, insulina, glucosa postprandial i atenció primària, diabetes mellitus, sweetener, stevia, insulin, postprandial glucose and Primary Health Care (PHC) centerLínea de treball
Infermeria::Adult::Malaties CròniquesColecciones
- Adult [114]