Com tracten els mestres l'alimentació saludable a les aules d'educació infantil?
Ver/descargar
Fecha
2022-06Autor
Tutor/director
Tipo de trabajo
Projecte de recercaCondiciones de acceso
Acceso restringidoMetadatos
Mostrar el registro completo del ítemResumen
El present Treball de Final de Grau pretén estudiar com tracten els mestres/as
l’alimentació saludable, a les aules d’educació infantil, tenint en compte els mètodes i
recursos, com han canviat aquests al llarg dels anys i els coneixements dels mestres/as
d’educació infantil sobre l’alimentació saludable.
L'alimentació saludable és necessària per a la prevenció de malalties relacionades amb
la salut dels infants. Per poder transmetre una bona educació alimentària, es necessiten
un conjunt de mètodes i estratègies, que sàpiguen com aplicar i promoure com a
mestres. D'aquesta manera l'objectiu general d'aquest treball vol aprofundir en descriure
com es tracta l'alimentació saludable a les escoles durant l'etapa de l'educació infantil.
Aquest treball s’ha portat a terme a partir d’una metodologia qualitativa, on la tècnica de
recollida d’informació escollida han sigut les entrevistes individuals de tipus
semiestructurades, realitzades a 5 mestres de 5 escoles diferents ubicades a la comarca
del Bages i Vallès Occidental. A través de l’anàlisi de les dades recollides d’aquestes
entrevistes, s’han obtingut uns resultats que ens han mostrat la irregularitat en el període
de temps que hi dediquen a treballar a les aules l’alimentació saludable, la falta de
coneixements entre les mestres informants sobre aquest tema, la clara intenció en
evolucionar sobre els mètodes i recursos utilitzats, i les poques diferències mostrades
amb el pas dels anys a l’hora d’abordar aquest tema a l’aula.
Aquest conclou amb l'assoliment dels seus objectius, però fent visible la necessitat de
continuar investigant sobre aquest tema per tal de poder donar als mestres/as
d'educació infantil i també als infants, allò que necessiten. This Final Degree Project aims to study how teachers treat healthy food in early
childhood education classrooms, taking into account methods and resources, how they
have changed over the years and the knowledge of teachers of Early Childhood
Education on Healthy Eating.
Healthy food allows children to grow and develop properly both physically and
intellectually. This is necessary for the prevention of diseases related to children's health,
such as childhood obesity and also food conduct disorders. To be able to transmit good
food education, a set of methods and strategies are needed, which know how to apply
and promote as teachers. In this way, the general objective of this work is to describe
how healthy eating in schools is treated during the phase of Child Education.
This work has been carried out on the basis of a qualitative methodology, with the
technique of gathering information from individual semi-structured interviews, carried out
to five teachers from five different schools located in the Bages region and Vallès
Occidental. Through the analysis of the data collected from these interviews, we have
obtained results that have shown us the irregularity in the period of time spent on
classrooms in healthy eating, the lack of knowledge amongst teachers reporting on this
subject, the clear intention to evolve on the methods and resources used, and the few
differences shown over the years in addressing this issue in the classroom.
This Final Degree work concludes with the achievement of its goals, but makes visible
the need for further research in order to be able to give teachers/as and also children,
what they need.
Palabras clave
alimentació saludable , metodologia qualitativa , educació infantil , coneixements , healthy food , qualitative methodology , childhood education , knowledgeColecciones
- Didàctiques [20]