Mostra el registre d'unitat simple

dc.contributorColillas Malet, Ester
dc.contributor.authorEsteban Obiols, Meritxell
dc.date.accessioned2022-01-13T16:33:23Z
dc.date.available2022-01-13T16:33:23Z
dc.date.issued2021-06
dc.identifier.urihttp://repositori.umanresa.cat/1/983
dc.description.abstractIntroducció: Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort prematura mundialment i també a Catalunya. Les dietes vegetarianes en els últims anys han anat agafant més popularitat com a una elecció d'un hàbit saludable o terapèutica i podrien jugar un paper molt important en la prevenció de les malalties cardiovasculars i els seus factors de risc. En aquest estudi, l’objectiu és avaluar l’impacte sobre el risc cardiovascular entre les persones sanes de 18-44 anys que realitzen una dieta lactoovovegetariana o mediterrània i que estudien a la Universitat de Barcelona durant 18 anys. Metodologia: Es tracta d'un estudi observacional, longitudinal, analític prospectiu de cohorts. La mostra s'obtindrà a través d'un mostreig no probabilístic, el qual serà de 699 individus de la Universitat de Barcelona. Es realitzarà un seguiment durant 18 anys on començarà l'any 2022 i acabarà l'any 2040. Les variables independents són: la dieta, l’IMC, colesterol total, prevalença dels diferents factors de risc cardiovasculars... La variable dependent és: risc cardiovascular. L’anàlisi es farà a l'inici de l'estudi i després cada any fins a finalitzar l'estudi. Les variables es compararan amb el tipus de dieta que segueixi el participant. També, es realitzarà la prevalença, comparant (sobrepès, sedentarisme, hiperlipèmia, diabetis mellitus i tensió arterial) amb la dieta. Conclusions: Els resultats que s'obtinguin de l'estudi, jugaran un paper molt important en la prevenció primària dels factors de risc cardiovasculars. Gràcies a l’estudi, es podrien plantejar diverses intervencions infermeres per ajudar a canviar els hàbits cap a la dieta que sigui més saludable.ca
dc.format.extent51 p.ca
dc.language.isocatca
dc.publisherSalut-UVicca
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.subjectDieta lactoovovegetariana, dieta mediterrània, factors de risc cardiovascular, joves, lactoovovegetarian diet, Mediterranean diet, cardiovascular risk factors, young peopleca
dc.subject.classification2Línies de treball::Infermeria::Adult::Promoció Salut/Educació per la Salutca
dc.titleLa dieta lactoovovegetariana i mediterrània en l'impacte en els factors de risc cardiovascularsca
dc.typeBachelor thesisca
dc.rights.accessOpen Accessca
dc.subject.lemacDieta mediterràniaca
dc.subject.lemacJovesca
dc.subject.lemacCor -- Malalties -- Prevencióca
dc.description.typeProjecte de recercaca


Fitxers d'aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix a les col·leccions següents

Mostra el registre d'unitat simple

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain