Prevenció primària de l'Osgood-Schlatter en jugadors de bàsquet masculins de 10 a 12 anys. Proposta d'intervenció
Visualitza/ Obre
Data
2021-05Autor
Tutor/director
Tipus de treball
Projecte de recercaCondicions d'accés
Accés obertMetadades
Mostra el registre d'unitat completAbstract
Abstract
Background: Osgood-Schlatter (OSD) is a disease that occurs between 13% and 21% of children who play sports regularly. This disease usually lasts for more than a year, reducing the participation and performance of the athlete. Currently, there are no previous studies about OSD prevention. For all this, it was necessary to develop a prevention program through the existing literature in the study of risk factors that predispose to the development of this pathology.
Purpose: To study the effects of an Osgood-Schlatter prevention protocol on 10 to 12 years old basketball players.
Methodology: A pilot study was conducted with 40 adolescents aged 10 to 12 years from 4 different basketball teams. The teams were randomly assigned to an intervention group which consisted of a neuromuscular training and muscle stretching program or a control group that did not make any changes to their regular training.
Results: Once the season was over, participants who had performed the intervention were expected to show an increase in the extensibility of the quadriceps, hamstrings, and triceps sural; an increase in quadriceps muscle strength and an improvement in the dynamic balance of the lower limb. The main result was the appearance of OSD over 9 months.
Discussion: If the results were as expected, we could estimate that work on risk factors for OSD through neuromuscular training Contextualització : L’Osgood-Schlatter (OSD) és una patologia que apareix entre el 13% i el 21% dels nens que practiquen esport regularment. Aquesta patologia acostuma a presentar una durada de mes d’un any disminuint la participació i el rendiment de l’esportista. Actualment no existeixen estudis previs que tractin la prevenció de l’OSD. Per tot això , va ser necessari desenvolupar un programa de prevenció a través de la literatura existent en l’estudi dels factors de risc que predisposen a desenvolupar aquesta patologia. Objectiu: Estudiar els efectes d’un protocol de prevenció de l’Osgood-Schlatter en jugadors de bàsquet de 10 a 12 anys. Metodologia: Es va portar a terme un estudi pilot amb 40 adolescents de 10 a 12 anys de 4 equips de bàsquet diferents. Els equips van ser assignats aleatòriament a un grup intervenció el qual consistia en un programa d’entrenament neuromuscular i estiraments musculars o a un grup control que no realitzava cap modificació al seu entrenament habitual. Resultats: Un cop finalitzada la temporada s’esperava que els participants que havien realitzat la intervenció presentessin un augment de l’extensibilitat del quàdriceps, isquiotibials i tríceps sural; un augment de la força muscular del quàdriceps i una millora de l’equilibri dinàmic de l’extremitat inferior. El resultat principal va ser l’aparició de l’OSD al llarg de 9 mesos. Discussió : Si els resultats eren els esperats, podríem estimar que un treball sobre els factors de risc de l’OSD mitjan ant l’entrenament neuromuscular i els estiraments musculars s’associa a una disminució de la prevalen a d’aquesta patologia.
Paraules clau
Osgood-Schlatter disease, Knee, Injury prevention, Adolescents, Neuromuscular training.Matèries
Genolls -- Malalties -- Prevenció , Exercici terapèutic , Tendons -- Ferides i lesions -- Prevenció , BasquetbolSublínia de treball
Fisioteràpia::Sistema Musculoesquelètic(SME) i osteo-articular(OA)::La fisioteràpia en les alteracions d'alta prevalença del SMEDescriptor
Complex articular del Genoll (CAG) [regió o sistema]Tendó [regió o sistema]
Os [regió o sistema]
Dolor i Disfunció miofascial [condició de salut]
Tendopatia [condició de salut]
Escala Visual Analògica (EVA) [eina d'avaluació]
Dinamòmetre [eina d'avaluació]
Prova d'extensibilitat [eina d'avaluació]
Exercicis Excèntrics [estratègia de tractament]
Entrenament Neuromuscular [estratègia de tractament]
Exercici terapètic i tonificació Muscular [estratègia de tractament]