Mostra el registre d'unitat simple

dc.contributorFosas Ferrer, Roger
dc.contributor.authorPesarrodona Ferrer, Anna
dc.date.accessioned2019-06-07T13:59:06Z
dc.date.available2019-06-07T13:59:06Z
dc.date.issued2016-06-20
dc.identifier.urihttp://repositori.umanresa.cat/1/328
dc.descriptionPla estratègic d'una explotació agrícola i ramaderaca
dc.description.abstractEl sector ramader és un sector molt important en el nostre país, i en les últimes dècades ha patit canvis molt importants. Per alguns, especialment per les grans empreses han estat canvis molt positius però per altres han estat negatius. Són poques les famílies de pagès que mantenen la seva activitat amb el bestiar de forma tradicional. La majoria s'han adaptat als nous models de producció industrial. Altres, han preferit directament canviar de professió per tal d'intentar guanyar-se més bé la vida. A l'empresa familiar Mateu del Clot, de la qual realitzo aquest projecte, encara es manté l'activitat amb la terra i el bestiar, tal i com es feia fa uns anys. Actualment però aquesta família està veient com el sector sotragueja, la qual cosa els fa veure un futur molt incert. D'aquí en sorgeix la necessitat de poder fer alguns canvis, canvis però que permetin mantenir l'essència de Cal Mateu del Clot. Tal i com explicarem més endavant, l'essència, rau en la seva forma de treballar, especialment en la seva forma de tractar i cuidar els animals i el seu respecte cap a la natura; el que es tradueix en un bons resultats en el producte final. Per poder avançar amb el negoci i no quedar-se estancats, sorgeix la idea de canviar el canal de venda, el que permetrà donar més valor al nostre producte i no requereix realitzar grans inversions. Deixar de vendre als escorxadors, que és el que realitza actualment la societat, ens permetrà tenir més llibertat i poder donar a conèixer el nostre producte, els seus atributs i els beneficis. Tot això serà possible a través de la creació d'una marca acompanyada alhora d'un seguit d'estratègies. Ens dirigirem a un nou target. Persones que es preocupen per la salut, que valoren la proximitat, la traçabilitat i que volen gaudir dels seus àpats a taula. Com hi arribarem a aquest target? Crearem aliances amb carnisseries, cansaladeries i xarcuteries de la comarca del Bages que tinguin com a consumidor final el perfil esmentat en el paràgraf anterior. Per això, hem realitzat una selecció d'aquelles carnisseries que més s'adeqüen a la nostra proposta i n'hem fet una prospecció. Després de realitzar aquest treball de camp, he pogut comprovar la necessitat que tenen els carnissers de canviar els proveïdors de la seva carn (escorxadors) i deixar d'estar sotmesos al seu poder. D'aqueta nova aliança ambdues parts, tant el carnisser com nosaltres en sortirem altament beneficiats.ca
dc.language.isocatca
dc.publisherSocials-UABca
dc.subjectRamaderia, traçabilitat, salutca
dc.titlePla estratègic d'una explotació agrícola i ramaderaca
dc.typeBachelor thesisca
dc.rights.accessRestricted accessca
dc.subject.lemacEmpreses -- Planificacióca
dc.subject.lemacPlanificació estratègicaca
dc.subject.lemacPorcs -- Cria i desenvolupamentca
dc.subject.lemacIndústria porcinaca
dc.subject.lemacTraçabilitatca
dc.description.typeProjecte de recercaca


Fitxers d'aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix a les col·leccions següents

  • Plans estratègics [4]
    En aquesta línia s'exposen els plans estratègics d'empreses existents

Mostra el registre d'unitat simple