Mostra el registre d'unitat simple

dc.contributorBernadich Márquez, Marc
dc.contributor.authorRoma Barrera, Laura
dc.date.accessioned2019-04-01T13:18:55Z
dc.date.available2019-04-01T13:18:55Z
dc.date.issued2016-06-20
dc.identifier.urihttp://repositori.umanresa.cat/1/302
dc.descriptionPla d'empresa d'un projecte de forn de pa sense glutenca
dc.description.abstractLa intolerància, l’al·lèrgia o la sensibilitat al gluten són conceptes que últimament s’estan fent un lloc en la vida de les persones. El nostre principal objectiu és facilitar el dia a dia de totes aquelles famílies que conviuen amb aquest problema. A la Catalunya central hi ha una mancança de forns artesanals que elaborin productes sense gluten i ecològics, és per això que s’ha detectat una oportunitat de negoci en aquest sector. D’aquesta manera obrim un món de possibilitats a les persones celíaques sense renunciar a certs plaers gastronòmics, i a la vegada per tota persona que vulgui provar productes ecològics, sans i de qualitat. Així doncs, s’ha plantejat tres factors per diferenciar-nos: Obrir un obrador propi on es faci tota la producció i una botiga comercial on es venguin els productes. Ambdós espais estaran lliures d’al·lèrgens alimentaris, s’evitarà la contaminació creuada i estaran situats a Manresa. Distribuir els productes al canal HORECA, és a dir, hotels, restaurants, bars i cafeteries, ja que cada vegada n’hi ha més que opten per oferir productes sense gluten. A llarg termini també es preveu establir un sistema de franquícies que permeti abastar a la majoria de la gent possible. D’aquesta manera la grandària del mercat passaria a ser a nivell de Catalunya, generarem marca, augmentarem el volum de compres que ens farà abaixar els costos d’estructura i augmentar la rendibilitat. El tercer punt és un dels més importants, ja que mitjançant el pla econòmic – financer, s’ha vist que el negoci és factible i totalment rendible. Per tant, veiem que hi ha unes expectatives de creixement que les podem aprofitar donant l’oportunitat a altres persones emprenedores. A la vegada nosaltres ens en podríem beneficiar ja que n’obtindrem uns royalties. L’empresa necessita un finançament inicial de 105.000€, incloent la inversió i les matèries primes inicials, i les primeres nòmines. El fet d’estar adherits al Gremi de Flequers de la província de Barcelona ens facilita l’obtenció de finançament al tenir acords comercials amb diferents entitats bancàries. Tot i la despesa inicial es preveu que el benefici net del primer any sigui de 2.586,08€, el segon any de 34.425,22€ i el tercer de 76.675,75€. L’equip promotor estaria liderat per una persona jove i emprenedora amb estudis empresarials i coneixements en temes estratègics com el màrqueting, les finances, l’economia i els recursos humans. I ajudant a l’equip promotor es contractarà un conjunt de personal més que constarà d’un forner/a, dos ajudants, dos repartidors i 3 dependents/es. Per últim, dir que una pastisseria sense gluten potser no és un negoci molt innovador, però la carència d’aquests establiments a la Catalunya central fa que moltes persones no puguin accedir diàriament a productes de qualitat sense gluten fets artesanalment.ca
dc.format.extent168ca
dc.language.isocatca
dc.publisherSocials-UABca
dc.subject0% gluten, ecològic, forn artesà, franquíciesca
dc.titleForn Romaca
dc.title.alternativeForn de pa i pastes per celíacsca
dc.typeBachelor thesisca
dc.rights.accessRestricted accessca
dc.subject.lemacEmpreses -- Creacióca
dc.subject.lemacFleques
dc.subject.lemacDieta sense gluten
dc.subject.lemacProductes ecològics
dc.subject.lemacConcessions (Comerç al detall)
dc.description.typeProjecte de recercaca


Fitxers d'aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix a les col·leccions següents

Mostra el registre d'unitat simple