Mostra el registre d'unitat simple
Efectes del consum de sucres afegits sobre la salut
dc.contributor | Esquius de la Zarza, Laura | |
dc.contributor.author | Lorente Gordillo, Oriol | |
dc.date.accessioned | 2017-07-04T09:05:13Z | |
dc.date.available | 2017-07-04T09:05:13Z | |
dc.date.issued | 2017-05 | |
dc.identifier.uri | http://repositori.umanresa.cat/1/156 | |
dc.description.abstract | Pregunta d’estudi: Quins són els efectes del consum excessiu de sucres afegits? Objectiu: Conèixer quines patologies estan associades al consum excessiu de sucres en la població general. Metodologia: La revisió bibliogràfica es realitza sobre els articles més actuals sobre el consum de sucre i les seves conseqüències per a la salut. La recerca es limita a investigar estudis realitzats a partir del 2010 fins a l’actualitat. La investigació inclou tant assajos clínics com a revisions sistemàtiques extretes de les bases de dades de Pubmed, Cochrane, Google Academic i Medes. Resultats: S’examinen 20 articles, dels quals 12 corresponen a assajos clínics i 8 a revisions sistemàtiques. La revisió es centra en els efectes del consum de sucre sobre les diverses patologies associades. També s’analitzen articles per a conèixer el consum habitual de sucre a la nostra societat, conjuntament amb els consums no nocius recomanats per les organitzacions sanitàries. Conclusions: La majoria d’articles analitzats coincideixen en què un consum excessiu de sucres afegits comporta l’augment de la probabilitat de patir patologies com l’obesitat, les càries, DM2 i malalties cardíaques, entre d’altres. Aquests efectes produïts pel consum excessiu de sucre, vindrien acompanyats d’una dieta desequilibrada i un estil de vida sedentari. Tot i això, existeix controvèrsia amb altres estudis que desmenteixen aquesta associació negativa. No obstant això, caldran investigacions més exhaustives per a aconseguir una veracitat científica més contundent. Malgrat això, organitzacions com l’OMS recomanen fer una ingesta de sucre d’entre 25-50 grams diaris, juntament amb una dieta equilibrada i un estil de vida actiu per tal de reduir els riscos d’aparició de patologies associades al consum excessiu de sucre. | ca |
dc.format.extent | 36 p. | ca |
dc.language.iso | cat | ca |
dc.publisher | Salut-UAB | ca |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/ | * |
dc.subject | Sugar | en |
dc.subject | Risk | en |
dc.subject | Intakes | en |
dc.subject | Health | en |
dc.subject | Food | en |
dc.subject | Blood glucose | en |
dc.subject | Obesity | en |
dc.subject | Cardiovascular diseases | en |
dc.subject.classification2 | Línies de treball::Infermeria::Adult::Prevenció | ca |
dc.title | Efectes del consum de sucres afegits sobre la salut | ca |
dc.type | Bachelor thesis | ca |
dc.rights.access | Open Access | ca |
dc.subject.lemac | Sucre -- Consum | ca |
dc.subject.lemac | Malalties d'origen nutricional | ca |
dc.description.type | Revisió bibliogràfica | ca |
Fitxers d'aquest element
Aquest element apareix a les col·leccions següents
-
Adult [114]