Mostra el registre d'unitat simple

dc.contributorEsquius de la Zarza, Laura
dc.contributor.authorLorente Gordillo, Oriol
dc.date.accessioned2017-07-04T09:05:13Z
dc.date.available2017-07-04T09:05:13Z
dc.date.issued2017-05
dc.identifier.urihttp://repositori.umanresa.cat/1/156
dc.description.abstractPregunta d’estudi: Quins són els efectes del consum excessiu de sucres afegits? Objectiu: Conèixer quines patologies estan associades al consum excessiu de sucres en la població general. Metodologia: La revisió bibliogràfica es realitza sobre els articles més actuals sobre el consum de sucre i les seves conseqüències per a la salut. La recerca es limita a investigar estudis realitzats a partir del 2010 fins a l’actualitat. La investigació inclou tant assajos clínics com a revisions sistemàtiques extretes de les bases de dades de Pubmed, Cochrane, Google Academic i Medes. Resultats: S’examinen 20 articles, dels quals 12 corresponen a assajos clínics i 8 a revisions sistemàtiques. La revisió es centra en els efectes del consum de sucre sobre les diverses patologies associades. També s’analitzen articles per a conèixer el consum habitual de sucre a la nostra societat, conjuntament amb els consums no nocius recomanats per les organitzacions sanitàries. Conclusions: La majoria d’articles analitzats coincideixen en què un consum excessiu de sucres afegits comporta l’augment de la probabilitat de patir patologies com l’obesitat, les càries, DM2 i malalties cardíaques, entre d’altres. Aquests efectes produïts pel consum excessiu de sucre, vindrien acompanyats d’una dieta desequilibrada i un estil de vida sedentari. Tot i això, existeix controvèrsia amb altres estudis que desmenteixen aquesta associació negativa. No obstant això, caldran investigacions més exhaustives per a aconseguir una veracitat científica més contundent. Malgrat això, organitzacions com l’OMS recomanen fer una ingesta de sucre d’entre 25-50 grams diaris, juntament amb una dieta equilibrada i un estil de vida actiu per tal de reduir els riscos d’aparició de patologies associades al consum excessiu de sucre.ca
dc.format.extent36 p.ca
dc.language.isocatca
dc.publisherSalut-UABca
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/*
dc.subjectSugaren
dc.subjectRisken
dc.subjectIntakesen
dc.subjectHealthen
dc.subjectFooden
dc.subjectBlood glucoseen
dc.subjectObesityen
dc.subjectCardiovascular diseasesen
dc.subject.classification2Línies de treball::Infermeria::Adult::Prevencióca
dc.titleEfectes del consum de sucres afegits sobre la salutca
dc.typeBachelor thesisca
dc.rights.accessOpen Accessca
dc.subject.lemacSucre -- Consumca
dc.subject.lemacMalalties d'origen nutricionalca
dc.description.typeRevisió bibliogràficaca


Fitxers d'aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix a les col·leccions següents

Mostra el registre d'unitat simple

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain