Experiències maternes durant la realització del mètode cangur al servei de neonatologia de l’Hospital Vall d’Hebron
Visualitza/ Obre
Data
2017-05-19Autor
Tutor/director
Tipus de treball
Projecte de recercaCondicions d'accés
Accés restringitMetadades
Mostra el registre d'unitat completAbstract
Actualment, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) la prematuritat suposa un problema de salut pública i representa el 75% de la mortalitat perinatal. Tot i que la majoria de països desenvolupats han tingut un progés social, tecnològic i dels recursos sanitaris per l’atenció maternoinfantil, la primera causa de morbimortalitat perinatal són els parts prematurs.
L’any 1978, els doctors Rey i Martínez van iniciar el mètode mare cangur (MMC) a Bogotà. El MMC és l’atenció als nadons prematurs en contacte pell amb pell amb la mare de forma contínua. És una tècnica provada científicament que promou i permet la lactancia materna, redueix el dolor, ajuda a l’estabilitat fisiológica dels prematurs, aconsegueix patrons respiratoris més regulars, disminueix episodis d’apnea, redueix el risc d’infeccions, l’estada hospitalària, etc.
L’objectiu d’aquest projecte d’investigació és conèixer a través d’un mètode qualitatiu les experiències maternes durant la realització del MMC al servei de neonatologia de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Amb els resultats que es poden obtenir es pot millorar i comparar l’implementació del mètode amb altres centres sanitaris, millorar la tasca d’educació sanitària infermera amb el MMC i les mares, avançar en la realització de protocols i implementació del mètode a l’Estat espanyol i avançar en la recerca d’aquest.
Paraules clau
Kangaroo mother care , PrematureSublínia de treball
Infermeria::Nounat/Primera Etapa::Promoció Salut/Educació per la SalutCol·leccions
- Nounat [22]