Analitzar l’efectivitat de les teràpies complementàries per disminuir l’ansietat en infants oncològics durant la quimioteràpia
Visualitza/ Obre
Data
2023-06-07Tutor/director
Tipus de treball
Projecte de recercaCondicions d'accés
Accés obertMetadades
Mostra el registre d'unitat completAbstract
L'experiència dels pacients oncològics amb el tractament de quimioteràpia i l'assistència hospitalària pot generar ansietat hospitalària i afectar la seva capacitat d'afrontar la malaltia de manera saludable. És crucial ressaltar la importància de les teràpies complementàries per abordar aquesta ansietat i donar-los suport en aquest procés.
L’objectiu principal és analitzar el grau d'ansietat hospitalària dels infants oncològics entre 8 i 14 anys durant les tres primeres sessions de quimioteràpia a l'Hospital de Dia d'Oncologia infanto-juvenil de l'Hospital Universitari de Navarra mitjançant l'ús de teràpies complementàries durant deu mesos (De gener a octubre del 2024).
L'estudi té un disseny experimental, utilitzant un assaig clínic aleatori (ECA). Serà un estudi prospectiu, ja que els participants seran assignats de manera aleatòria al grup d'intervenció o grup control. El grup d'intervenció rebrà les quatre teràpies complementàries: risoteràpia, artteràpia, musicoteràpia i teràpia assistida amb animals, mentre que el grup control no les rebrà.
L'estudi serà descriptiu i longitudinal, i les dades seran analitzades utilitzant el programa estadístic G-STAT 2.0. Es mesurarà el nivell d'ansietat dels pacients utilitzant l'escala STAI–C abans i després de la intervenció, i es realitzarà una presa de constants abans i després de cada teràpia. Finalment, es compararan els resultats amb el grup control per avaluar la variable de resposta.
Esperem trobar que l'aplicació de les diferents teràpies durant la quimioteràpia redueixi l'ansietat hospitalària. També s'estudiarà l'impacte de l'estada a l'Hospital de Dia en el benestar emocional dels nens, millorant la seva percepció hospitalària i ajudant-los a fer front als futurs tractaments de quimioteràpia de manera més positiva. Aquest projecte ens permetrà adquirir nous coneixements sobre aquest tema d'interès i millorar les habilitats en recerca bibliogràfica i redacció d'estudis d'investigació científica.
Paraules clau
Pediatria, teràpies complementàries, infermeres pediàtriques, atenció hospitalària, ansietat, psicooncologia, centres de diaSublínia de treball
Infermeria::Adult::Teràpies Naturals/Alternatives/ComplementàriesCol·leccions
- Adult [130]
Els fitxers de llicència següents estan associats amb aquest element: