Mostra el registre d'unitat simple

dc.contributorNavarro Pérez, Carmen Flores
dc.contributor.authorCarbó Gómez, Eugeni
dc.contributor.authorMaristany Herrerias, Oscar
dc.date.accessioned2017-06-20T08:35:20Z
dc.date.available2017-06-20T08:35:20Z
dc.date.issued2017-06-05
dc.identifier.urihttp://repositori.umanresa.cat/1/118
dc.description.abstractL’alta incidència de càncer colorectal (CCR) a nivell mundial està influïda pels mals hàbits alimentaris. D’altra banda, alguns estudis científics afirmen que el consum de la dieta vegetariana en adults redueix la incidència de certes malalties com el càncer i a més, en els últims anys hi ha hagut un augment per l’interès de la dieta vegetariana. Per tant, l’objectiu principal d’aquest estudi és per conèixer si la dieta vegetariana és efectiva per prevenir el CCR. En aquesta revisió s’ha realitzat una cerca bibliogràfica sobre l’evidència científica publicada en els darrers 10 anys a les següents bases de dades: PUBMED, DIALNET, SCIELO.CL, LILACS, COCHRANE PLUS I EMBASE, amb excepció d’un estudi de l’any 2004 que és d’important rellevància per aquest meta-anàlisis. També s’han seleccionat alguns estudis al revisar la bibliografia dels estudis seleccionats al PUBMED. En total s’han estudiat els resultats de: 12 estudis: 2 revisions bibliogràfiques i 10 estudis quantitatius (9 cohorts prospectius i 1 cas-control). Els estudis analitzats no han satisfet l’objectiu principal, no queda clar si és efectiva la dieta vegetariana en la prevenció del CCR, pel fet que alguns d’aquests estudis no tenen una associació prou significativa. També s’han trobat limitacions, ja que existeixen altres factors modificables que podrien produir CCR (tabaquisme, consum d’alcohol, un IMC >25, etc.). En referència a l’objectiu secundari, s’han identificat els següents aliments d’origen vegetal més beneficiosos per la prevenció del CCR: col, verdures de color fosc, groc profund, verdures de fulla verda, ceba i all, així com la fibra provinent dels cereals.ca
dc.format.extent64 p.ca
dc.language.isocatca
dc.publisherSalut-UABca
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/*
dc.subjectDieten
dc.subjectNutritionen
dc.subjectCanceren
dc.subjectColonen
dc.subjectColorectalen
dc.subjectVegetarianen
dc.subjectVegetarianen
dc.subject.classification2Línies de treball::Infermeria::Adult::Promoció Salut/Educació per la Salutca
dc.titleÉs efectiva la dieta vegetariana per prevenir el càncer colorectal en la població adulta?ca
dc.typeBachelor thesisca
dc.rights.accessOpen Accessca
dc.subject.lemacCòlon -- Càncerca
dc.subject.lemacCuina vegetarianaca
dc.description.typeRevisió bibliogràficaca


Fitxers d'aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix a les col·leccions següents

Mostra el registre d'unitat simple

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain